Kaksplus.fi

EDULLISET ARKIRUUAT VKO 3

sunnuntai 28. elokuuta 2016


Sain yhdeltä anonyymiltä kysymyksen ettemmekö syö enempää kuin kerran päivässä. Meidän perheessä vanhemmat käy töissä ja lapsi päiväkodissa. Syömme toki päivällisen lisäksi vielä iltapalan. J ottaa edellisen päivän loput ruuat lounaaksi jolloin ruokahävikkiä ei tule.
Oliver syö kotona tai päiväkodissa aamupalaksi kaurapuuroa ja tarjotaan myös leipää 
( pikakaurahiutale  maksaa 0,62 € / pkt )

Mitä minä itse sitten syön, aamupalaksi ja lounaaksi?
- Leipää, puuroa, salaattia ( vähän vaihdellen )

Mitä me syödään iltapalaksi?
- Itse tehtyä leipää ( sämpylöitä ), salaattia, munakasta, esipaistettua patonkia / sämpylöitä, jugurttia, raejuustoa, puuroa, itse tehtyä kiisseliä, välillä tehdään banaanilettuja tai ihan peruslettuja.
Viikonloppuisin joskus käydään hakemassa hese-/mäkkisafkaa. 

Eli se vaihtelee todella paljon mitä syödään iltapalaksi, se menee aina vähän fiiliksen mukaan.

Viikonloppuisin voidaan käydä ulkona syömässä lounaan, hakea kaupasta herkku-salaattia ( kaupassa itse koottu salaatti, Oliverin ihan ykkös herkku ). 
Viikonlopun aamiainen voi koostua leivästä, croissanteista, munakkaasta ja milloin mistäkin. 
Kesällä olemme usein grillanneet viikonloppuiltaisin mitä milloinkin. 

Arkena pihistetään ja viikonloppuna vähän höllätään. Nyt 3 viikkoa takana tätä "muutosta" ja voin kertoa että nyt oikeasti on jäänyt rahaa aika paljonkin, kun suunnittelee ostoslistan ja suunnittelee myös ruuat valmiiksi. Mekin tehtiin se päätös ettei kaupassa käydä vain jos nyt tekee mieli karjalanpiirakoita tai viilistä. Tässä ollaan onnistuttu ja aiotaan myös tulevaisuudessakin jatkaa tätä!


Ensi viikon ruokalista :
Nämä oli meidän viime viikon ruuat.

Ruoka-ohjeet ovat 4:lle, joten lisää määriä jos perhe on suurempi. Hinnat ovat Prismasta. Hintoihin on lisätty 0,40 € mausteisiin.


Bataatti-broilerpannu
Ikinä ennen en ollut maistanut mutta nousi kyllä suosikkeihin!! 

1 ( 400 g ) bataatti ( me laitettiin kaksi bataattia,kun olin vahingossa ostanut kaupasta )( n. 1 € / kpl )
1 iso sipuli ( käytettiin pakasteesta sipulikuutioita ) ( 0,45 € )
1 pkt pekonia ( 0,99 € )
1 pkt broilerin fileesuikaleita ( 2,59 € )
1/2 tl suolaa
1 mm jauhettua kanelia
1 prk Valio Koskenlaskija ruokaa chili ( 2,49 € )

Yht. 7,52 € ( 1,88 € / annos ), tästä syötiin 5 - 6 annosta.

Kuori bataatti ja leikkaa kuutioiksi. Silpo sipuli ( ellet käytä pakasteesta ). Leikkaa pekonit viipaleiksi. Kuumenna pekoni isossa paistokasarissa. Rasvan irrotessa lisää broilerin fileesuikaleet ja paista, kunnes ne ruskistuvat. Mausta.
Lisää kasvikset lihojen joukkoon, kääntele hetki. Lusikoi päälle Koskenlaskija. 
Hauduta kannen alla, kunnes bataatit ovat kypsyneet. Bataatit kypsyvät 5-10 min. 



Tomaattinen jauheliha-fetakastike

500 g perunoita ( 0,38 € )
1 pkt naudan jauheliha ( 2,84 €, voi käyttää myös sika-nautaa 1,89 € )
1 sipuli ( me jälleen käytettiin pakasteesta 0,45 € )
1 tlk tomaattimurskaa ( 0,95 € )
1/2 tl suolaa
1/2 tl timjamia 
1/2 tl oreganoa
1/2 tl sokeria 
mustapippuria
1 dl salaattikuutioita / fetajuustoa ( 1,59 € )
( vettä ) 

Yht. 6,61 € ( 1,65 € / annos )

Keitä perunat. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää hienonnettu sipuli pannulle. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla, timjamilla, oreganolla, sokerilla ja pippurilla. 
Valuta salaattijuustokuutiot ja lisää ne kastikkeeseen. Tarvittaessa ohenna kastiketta tilkalla vedellä.




Makkarakastike + perunat

500 g perunoita ( 0,38 € )
250 g lenkkimakkaraa ( 0,76 € )
1 iso sipuli ( pakasteesta 0,45 € )
puolikas lihaliemikuutio
1 rkl sinappia
ripaus maustepippuria
1 prk kevyt ja paksu ruokakerma ( 0,45 € )

Yht. 2,44 € ( 0,61 € / annos )

Paloittele makkara pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä, lisää makkarapalat ja paista hetki. Lisää sipuli. Jatka paistamista, kunnes sipulit ruskistuvat kevyesti.
Kaada ruokakerma, halutessasi kastikkeesta juoksevampaa lisää tilkka vettä joukkoon.
Murenna päälle lihaliemikuutio. Mausta sipulilla ja maustepippurilla. Kuumenna kastike ja anna kiehua hiljalleen muutama min.


Nopea kanapasta 

300 g pastaa  ( 0,50 € )
1 pkt marinoituja broilerin fileesuikaleita ( 2,59 € )
1/2 tl curryä
1 tl rakuunaa
1 tlk ananaspaloja ( 0,79 € )
1 prk ( 3 dl ) Valio kermaista juustokastiketta ( 2,19 € )

Yht. 6,47 € ( 1,62 € / annos )

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paista sillä aikaa broilerin suikaleet kypsiksi. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Sekoita joukkoon mausteet ja valutetut ananaspalat.
Lisää juustokastike ja kuumenna.


Miksi vain 4 reseptiä per viikko ? 

Meiltä jää sen verran ruokaa näistä että aina yhtenä päivänä syömme jämäruokia ettei tule hävikkiruokaa. Haluaisitteko postauksiin 5 reseptiä tai enemmän / viikko?
Voin ehdottomasti kirjoittaa enemmän hyviä, herkullisia ja edullisia reseptejä!


Millaisia reseptejä haluaisitte? 
Enemmän kalaa, kanaa, lihaa?
Mitä pidät tästä postaussarjasta?



8 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaussarja, saa itellekin vinkkejä ja monipuolisempaa tarjontaa! :)

    VastaaPoista
  2. Oi toi bataattibroileri menee heti testiin! :)

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus sarja =) Meidän perheen ruokapöytä koki mullistuksen mitä tarvittiin=) Osa ohjeista oli viime viikolla kokeilussa ja oli positiivinen yllätys kaupassa ja kotona :)
    Ensi viikolla jatkuu =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja erittäin mukava kuulla että ovat päässeet testiin :)

      Poista
  4. Bataattibroileri menee meilläkin testiin, kiitos! Meillä tehdään varsinkin talvella usein sunnuntaisin uunissa haudutettua pataruokaa, josta riittää vielä ainakin seuraavaksi päiväksi jos ei kahdeksi ja hinta tällöin jää edulliseksi. Pataan laitamme vaihdellen Lihaksi: kanaa/karjalanpaistilihoja/lammasta, kasviksista käy ihan mitkä vaan mutta suosikkikombo on yleensä kesäkurpitsa, sipuli, porkkana ja nestettä täytyy padass olla jotta se hautuu kunnolla ja mun mielestä se tekee siihen sen vaihtelun lihaliemi (liha, -kasvis, -kanaliemikuutio ja vettä)/lihaliemi+kerma/kookoskerma tai -maito/tomaattimurska, tietysti mausteita oman maun mukaan, näitä kastikkeita sitten syödään perunoiden, pastan, riisin tai couscousin kanssa. Kastikkeen jämät voi myös pakastaa ja mikä helpotus onkaan kun lapsen nälkäkiukku yllättää ja voi pakkasesta ottaa purkillisen kastiketta ja keittää hiukan riisiä. Ohhoh tulipas paljon tekstiä, mutta hyvä ja edullinen ruoka on lähellä sydäntä :D

    VastaaPoista
  5. Kiitos hyvistä resepteistä. Jos toiveen saa esittää, niin lisää edullisia kalaruokia, kiitos :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Designed By Hello Manhattan