Kaksplus.fi

EDULLISET ARKIRUUAT VKO 4

sunnuntai 11. syyskuuta 2016


Taas on uusi sunnuntai ja huomenna jälleen on arki täällä. Mitä sitä ensi viikolla sitten syödään? Sunnuntaina on hyvä aika miettiä ensi viikon kauppalistaa, käydä vähän kaappeja läpi, tarvitseeko kaupasta ostaa jotain kuiva-aineksia. 
Jotenkin ehkä haluaisi säästellä turhista ruokakuluista ja olla käymättä joka päivä turhaan kaupassa. 
Tässä lähiaikoina ajattelin tehdä postausta erilaisista iltapaloista ja siitä mitä me syödään viikonloppuisin.


Ensi viikon ruokalista :
Ohjeet 4 hlölle
Nämä on meidän tämän viikon ruuat. Hinnat Prismasta ja jokaiseen ruokalajiin lisätty 0,50 € mausteet, maidot yms.



Vihannes-kinkkugratiini

600 g pakasteesta kukkavihanneksia ( kukkakaali, parsakaali yms ) ( 1,79 € / kg pussi )
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
100- 200 g saunapalvikinkkua ( 2,59 € / 200 g )
ripaus mustapippuria ja valkopippuria
1/2 tl suolaa
1 pss mozzarella juustoraastetta ( 1,27 € )

Yht. 6,15 € ( 1,54 € / annos )

Keitä vihannekset, valuta ne.
Sulata rasva kasarissa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää puolet kylmästä maidosta ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loput maidosta ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta kastike pois liedeltä. Lisää kuutioitu tai paloiteltu kinkku ja juustoraaste kastikkeeseen. Mausta. Levitä vihannekset uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
Laita uuniin n. 10 minuutiksi, kunnes pinta saa väriä.



Nakkistroganoff + perunat 
Teimme tämän 2 pkt nakkeja, söimme tätä pari päivää

1-2 pkt kuorettomia nakkeja ( 0,79-1,58 € )
1 sipuli ( tai puolen pussia sipulikuutioita ) ( n. 0,20 € )
1 rkl öljyä
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 rkl ketsuppia
2 tl soijakastiketta
1/2 tl mustapippuria
1 prk kevyt ja paksu ruokakermaa ( 0,45 € )
1 dl maustekurkkukuutioita  ( purkki 1,25 € )

Perunat ( n. 1 € )

Yht. 4,98 € ( 0,83 € / annos ) / 6 annosta

Viipaloi nakit. Kuutioi sipuli. Ruskista nakit ja sipuli. Ripottele pinnalle jauhot ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon vesi. Mausta kastike ketsupilla, soijakastikkeella ja mustapippurilla. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta. Sekoita lopuksi maustekurkkukuutiot nakkikastikkeen joukkoon.
Perunat voi tehdä muusiksi tai syödä sellaisenaan.



Peruna-pekonipaistos

1 pkt pekonia ( 0,99 € )
500 g peruna-sipulisekoitus, pakaste ( 1,28 € / 1 kg pussi )
ripaus mustapippuria
1 rkl maustekurkkua
1 prk juustoruokakermaa ( 1,15 € )

Yht. 3,28 € ( 0,82 € / annos )

Saksi tai leikkaa pekoni paloiksi. Paista pekoneita isossa paistokasarissa. Kun pekoneista alkaa irrota rasvaa, lisää peruna-sipulisekoitus. Paista 5 min samalla sekoittaen. Mausta pippurilla. Kaada kastike joukkoon. Kuumenna ja anna ruuan kypsyä n. 5 min. Lisää maustekurkut.


Cheddarmakaronilaatikko
6 annosta

400 g naudanjauhelihaa ( 2,81 € )
1 pss makaronia ( 0,15 € )
1/2 pss sipulikuutioita ( 0,28 € )
1 tl suolaa
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa ( 0,35 € )
1 pkt Cheddar sulatejuustoa ( 1,19 € )

Yht. 5,28 € ( 0,88 € / annos )

Keitä makaronit ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot rasvan joukkoon. Lisää maito vähän kerrallaan ja sekoita hyvin vispilällä. Kuumenna maitoseos, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi. Sekoita makaronit ja jauhelihaseos uuninkestävään vuokaan ja kaada päälle maitokastike. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Lisää herkullisia ja edullisia reseptejä löydät täältä :




 Onko resepteistä löytynyt jotain lempparia?

TallennaTallenna

2 kommenttia:

  1. Mui! Mä olen miettinyt miten ihmeessä arkiruoan teko on niin hankalaa. Nyt kun olen katsonut reseptejä niin tiedän. Meillä ei syödä possua ja maitoproteiinia ei saa olla missään ruoassa, niin se kasvattaa haastetta. Meillä syödään paljon keittoja ja niitä jatketaan couscousilla tai nuudeleilla. Oon kyllä kade teidän arkibudjettiin, me ei pysytä siinä millään.

    VastaaPoista
  2. Hei! Tämä on tosi kiva postausidea ja tutustuin nyt kerralla kaikkiin resepteihin. Aluksi ihmettelin, että onko kaikissa ruuissa punaista lihaa, mutta löytyihän tuolta aikaisemmista muutakin. Itsekin suunnittelen aina viikon ruoat kerralla ja meilläkin tehdään aina neljä sen kokoista sapuskaa, että niistä riittää viikoksi. Viikon listan pyrin kokoamaan siten, että siinä olisi kana-, liha-, kala- ja kasvisruoka ja aivan joka päivä ei olisi pastaa, jota lapsi kyllä söisi vaikka aina. Makkara- ja nakkiruoat ovat kyllä edullista ja nopeaa ruokaa, mutta valitettavan epäterveellisiä, jonka vuoksi pyrin niitä välttämään, vaikka menekki lapselle onkin taattu. Perinteisistä jauheliharuoista saa aika helposti ei-lihaisen, jos korvaa jauhelihan esim. soijarouheella tai broilerin jauhelihalla eikä ole sen kalliimpaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Designed By Hello Manhattan