Slider

APUA! TILILLÄ VAIN 100€, MITEN ELÄÄ LOPPUKUU?

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Vähänkin suurempi ostos palkkapäivänä, sekoittaa koko loppu kuukauden. Kun rahaa ei ole säästössä ja ei haluta käyttää kulutusluottoja, ei ole vaihtoehtoja kuin pihistää kaikesta turhasta. Selviääkö kolmihenkinen lapsiperhe 50€:lla viikon tai 100€:lla kaksi viikkoa? Osalle ihmisistä tämä on arkipäivää, mutta mitä jos ei ole koskaan tottunut siihen vaan on tottunut ostamaan kaupasta mitä haluaa. Miten tällaisesta tilanteesta selviää kun parturiinkin pitäisi päästä? Näillä rahoilla ei paljoa ostella villiksistä lastenvaatteita, mutta tässä kohtaan ei lähde myöskään mitään myymäänkään. 


Sehän selviää ainoastaan kokeilemalla! 
Koitetaan ostaa mahdollisimman vähän kuitenkin mitään valmisruokia. Koska saahan 50€:lla paljon valmis maksalaatikoita. Voiko 100€:lla selvitä vielä terveellisesti ja varsinkin kun sillä rahalla pitää vielä ostaa bensaa ja ostaa muu tarpeellinen? Mikä tässä kohtaa on sitä tarpeellista? Siinä tarvitsee sitten punnita jos rahaa ei vain yksinkertaisesti ole. Ei voi tankata auton tankkia täyteen.
Lähdetään siis testaamaan ensi viikolla, alkuviikosta on kauppapäivä jolloin kerätään koko viikon ostokset. Tähän väliin heitän myös sen että meillä on pakkaseen kertynyt jos jonkinnäköistä ale-lihaa, joten niitäkin tullaan tänä aikana käyttämään. Kaapeista löytyy mausteita ja kuivatarvikkeita joten niitä ei tarvitse ostella. Emme ole ennen tätä ihmiskoetta hamstranneet mitään kaappeihin, loppuviikosta tarvitsi vain ostaa tarpeellinen eli mm. loppu ollut vessapaperi, jota ostettiin kuuden rullan paketti eikä mitään jättisäkkiä. 

Helppoa tämä ei tule itselleni olemaan, koska tykkään niin paljon panostaa ja hifistellä ruoka-annoksissa. Nyt tarvitsee jättää vain kaikki ylimääräinen pois ( lue : mm. luomuruoat, Aurajuusto ja Koskenlaskija juustot yms ). Eikä joka päivä myöskään halua syödä samaa ruokaa eli makaronilaatikkoa. 

Tulen kirjoittamaan tästä testistä koosteen joka sisältää ruoka-ohjeita joita ollaan käytetty. Me ollaan työssäkäyvä perhe jossa syödään lounas päiväkodissa ja töissä. Ruokaa tarvitaan siis aamiainen, päivällinen ja iltapala ja mitä sitten viikonloppuna syödään kun haluaisi vähän erilaista mutta kumminkin edullista. Pysy kuulolla! Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Oletko koskaan koittanut pihistää kaikesta ylimääräisestä?10 kommenttia:

 1. Huhhuh, kuulostaa melko luksuselämältä :D "kun parturiinkin pitäisi päästä". Niin, sinne ei siis vain mennä. 9kk sitten viimeksi käynyt, ei tietoa milloin raaskin seuraavan kerran. Todellakin joudun pihistämään jatkuvasti (työtön yh), ja silloin ei hifistellä. Halpaa perusruokaa.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen testi, täytyy seurailla. Tuttu tilanne silloin tällöin myös meidän perheessä.

  VastaaPoista
 3. Tää on mielenkiintoinen! Innolla odotan lopputulosta :)

  VastaaPoista
 4. Me ostetaan paljon luomua (mies vaatii), mutta yleensä kauppaan menee viikossa noin 70e sisältäen mm. vaipat. Uskon, että onnistutte hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä luulen kanssa mutta tähän 100€:n kuuluu bensat ja kaikki muut kulut ( ei laskuja ). Kyllä 100€ ruokaan riittää vallanmainiosti 😉 Mitä jos tarvitseekin hakea lääkkeitä tai muuta sellaista 😁

   Poista
 5. Millä rahalla vanhempien lounaat työpäivän aikana kustannetaan? Vai tulevatko ne luontaisetuina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eväät, kotona tehtyä ruokaa :)
   Eli tähänkin menee rahaa, paitsi itse syön yleensä todella kevyen lounaan. Leivän jossa kanaa tai vastaavaa välissä.

   Poista
 6. Mielenkiinnolla jään seuraamaan tätä ihmiskoetta. Ja niitä reseptejä!

  VastaaPoista
 7. Mielenkiinnolla seuraan minäkin koska meillä ei riittäisi 50e viikoksi mitenkään. No ehkä ruokiin riittäisi vaan kun auton tankkaamiseen menee jo 30-60e/viikko.

  VastaaPoista
 8. Jään todella mielenkiinnolla seuraamaan.

  VastaaPoista

Kommentit ovat elämän suola :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan