Slider

PROJEKTINA MAMMA KUNTOON - VKO 1

keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Vasen kuva on muokattu sellaiseksi kun näen itseni ja oikea kuva on muokkaamaton.
Yhteistyössä FitFunFamily


Onkohan ihan hullua aloittaa elämäntapamuutos ennen kesää? Periaatteessa ei, koska sitten kun tulee se suuri herääminen että vanhat tavat ovat ihan perseestä. Kuinka paljon sitä oikeasti tulee syötyä herkkuja ja vielä joka päivä? 
Totta puhuen aivan liikaa ja miten huomaakaan olevansa riippuvainen karkista ja sipseistä, se riippuvuus on sitä että kroppa huutaa karkkia ja sipsejä iltaisin, pikkuisen ennen kun Oliver menee nukkumaan.

Eikä herkuttelu ole se ainoa asia josta tämä kaikki lähti. Olen 27-vuotias, niska-hartiajumit jotka aiheuttavat paljon huimausta ovat olleet lähes joka päivästä, on ollut remppaamista lääkärin ja fysioterapian välillä. Mitä sitten kun olen 40-vuotias? 
Jos elämäni olisi jatkunut vanhalla tyylillä niin en haluaisi edes tietää millainen kyttyräselkäinen Quasimodo olisin. 

Herkut jäivät aika nopeasti kun huomasin pienen painonnousun vaa'alla, siitä alkoi kuntoiluinto. Herkut pois ja liikunta tuli elämään, ööö...nopeasti laskettuna paino pitäisi pudota? Ei vain käynyt , paino alkoi nousta ja voin kertoa miten kamalaa se oli, asiahan vei välittömästi sen motivaation, onko mitään järkeä liikkua jos vain paino nousee ja peilikuvassa ei tapahdu mitään muutosta?! Tosin Google kertoi Kiloklubin foorumilta että niin voi käydä koska lihakset kerryttävät nestettä kun eivät ole tottuneet liikkumaan. En uskonut moista, koska vaaka näytti enemmän kiloja mitä esimerkiksi kuukausi sitten. 

Silloin olin murheellinen ja itkin J:lle etten enää ikinä liiku, ei tässä ole mitään järkeä. Hän patisti minut lenkille ja koitti olla motivaattori. Ne vaakalukemat vain kummitteli mielessäni, paino vain nousee ja nousee. Jätän vielä enemmän päivän ruoista pois, söin n. 1400 kcal / päivä. Siinä se syy!

Selvittelin että miten saisin ruokavalioni kuntoon, kurkin FitFarmit ja FeelShapet. En halunnut diettiä, halusin jotain todellakin pysyvää! Otin yhteyttä entiseen blogikollegaan FitFunFamilyn Josefinaan, joka on juuri valmistumassa ravintovalmentajaksi. Lähestyin suoraan sanoen, nyt tarvitsen apua, olen todella jumissa! Olen juuri alkanut liikkumaan mutta paino vain nousee ja haluan päästä siitä sairaasta herkuttelusta eroon. Pyysin aluksi vain jotain ruokavaliota jota noudattaisin, Josefina sanoi suoraan tällaisissa dieteissä ihmiset onnistuu vain 1% mahdollisuudella pitämään ruokavalion. Siis kuulinko oikein, että vain 1 %?! En sellaista halua, haluan suuren muutoksen... loppuelämäni muutoksen. 

Sovimme tapaamisen reilun viikon päähän, sitä ennen tarvitsi täyttää ruokapäiväkirjaa 5 päivältä josta kävisi ilmi ihan kaikki mitä suuhun laittaa. Taisin jättää Mynthonit pois koska niitä on mennyt ja menee paljon. 
Tämä ravintovalmennus kestää 3 kk ja projektina tämä on loppuelämä.


1.tapaaminen su 4.6

Kävimme ruokapäiväkirjaa läpi ja tiesin heti mistä tulee sanomista. Tehtiin vyötärönympärysmittaus, jota en halunnut tietää etten mittaile joka ilta kotona, vaan ensi tapaamisessa tehtävä mittaus ja sen erotuksen saan tietää ja käytiin läpi mitä haluan ( pudottaa painoa, kiinteyttää, lihasmassaa vai? ). Painon ei tarvitse pudota, onhan painoindeksi joku 22 ( hahhah, joskus yläasteella se on ollut 29 !! ), haluaisin voida hyvin ja näyttää hyvältä. Kävimme läpi myös sen että olen joskus sairastanut bulimian ja ollut orjallinen kalorien laskija. 
Kahden seuraavan viikon muutoksena oli syödä enemmän, todellakin enemmän. Olin alun perin ihan kauhuissani siitä määrästä. Proteiinia 3 h välein tarpeellinen määrä ja aamupalan lisääminen ruokavalioon. Aamupala ei ole kuulunut ruokavaliooni varmaan kymmeneen vuoteen, en vain pysty syömään kuudelta aamulla yhtään mitään. 

Alussa kävi mielessä etten pysty tähän, mutta joku päässäni sanoi ettei paluuta siihen vanhaan ole. Jääkaappi alkoi pikkuhiljaa täyttymään proteiinivanukkaista, proteiinirahkoista ja proteiinipitoisista ruoista. Se mitä kiellettiin, oli mitata ja punnita ruokia. Nyt keskitytään vain lisäämään ruokaa , proteiinia ja se hemmetin vaikea aamupala. Silloin kun motivaatio on korkealla niin kaikki onnistuu. Minä herkkuhiiri olen onnistunut olemaan herkuttelematta arkisin ja normaaleina viikonloppuiltaisin, kunhan päivisin on syönyt hyvin. Tämä ei ollutkaan lainkaan niin vaikeaa mitä kuvittelin. 

Onhan tässä välissä ollut ystävän polttaria ja rippijuhlat, silloin annoin itselleni luvan nauttia niistä hetkistä. Josefina ei kieltänyt mitään herkkuja, onhan se totta että kun herkut kielletään niitä tekee mieli vaikka kuinka paljon. Nyt kun ei ole kiellettyä ostaa kaupasta suklaapatukkaa niin ei sitä ole edes tullut ostettua! 

Haluatko myös oman ravintovalmentajan ja henkilökohtaisen ravintovalmennuksen?

Josefina tekee tapaamisia Porissa, mutta jos asut muualla, niin nou hätä. Silloin tapaamiset hoidetaan Skypen välityksellä. Josefina tarjoaa henkilökohtaisia ravintovalmennuksia kuin verkkovalmennuksia. Voit ottaa yhteyttä Josefinaan hänen sähköpostiin : josefina.prantl@gmail.com


Onko muilla kokemusta ravintovalmennuksesta?

Pysy mukana, miten saadaan mamma kuntoon!
Ps. Kesälomakin alkaa huomenna!

7 kommenttia:

 1. Moi, kiva postaus. Minä olen itse kehopositiivinen ja olen lopettanut laihduttamiset. Syön silti terveellisesti ja käyn kuntosalilla ja lenkillä. Äkä liikaa stressaa itseäsi paiholla. Tai mikäpä minä olen neuvomaan. Kukin elää tavallaan. Hyvää juhannusta sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvälle, että sinulla on projektissa ammattilainen rinnalla ja oma motivaatio kunnossa. Tsemppiä tavoitteiden saavuttamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei näin isoa muutosta pysty itse tekemään ilman ammattilaisen apua :) varsinkin jos haluaa pysyviä tuloksia.

   Poista
 3. Ei ole kokemusta, mutta olisi tosi mielenkiintoista (ja varmasti tarpeellistakin) kokeilla. Sun projekti kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa niin tutulta! Viimeisen vuoden aikana olen ostanut FitFarmin, FitVerstaan dieetit ja hohhoijaa... En vaan pysy niissä... En tiedä mitä tehdä. Ruoan lisääminen ja tasaisin väliajoin syöminen on todella hankalaa, aamupalasta puhumattakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta että kaikki nuo ovat niin vaikeita, mutta sen takia halusin ehdottomasti oman ravintovalmentajan joka tekee juuri minulle tämän ruokavalion niin silloin onnistumisen prosentti on paljon isompi ja siitä saadaan pysyvämpää. :) Kannattaa ottaa yhteyttä Josefinaan ja löytää se oikea reitti itselleen. :)

   Poista
 5. Henkilökohtainen ravintovalmennus olisi kyllä mullekin tosi hyödyllinen, koska en vaan osaa syödä niin kuin normaalit ihmiset :D Jatkuvasti koitan päästä pois tästä epäterveellisestä elämästä, mutta en vain kykene kun epäterveellisyyden tuhot ei näy musta (vielä) ulospäin...

  VastaaPoista

Kommentit ovat elämän suola :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan