Slider

YLIPAINOISESTA NORMAALIPAINOISEKSI

lauantai 27. tammikuuta 2018

Minä v. 2006 ( 16 v )

Minä, lähes koko alaikäisyyteni olin ylipainoinen. Joka paikka täynnä ylimääräistä, häpesin itseäni mutta siinä samassa söin karkkipussin päivässä ja se lohdutti hetken kunnes taas hävetti. Minusta ei ole paljoa kuvia noilta ajoilta koska vihasin olla kuvattavana, ainoastaan itse otettuja kuvia löytyi IRC-galleriasta jossa ei näkynyt kokoani. Muistan niitä hetkiä kun minua haukuttiin läskiksi, se söi itsetuntoa ja paljon. Itsetunnon kohottamisessa on mennyt useampi vuosi, nyt vasta alkaa olemaan hyvä itsetunto! 

En löytänyt vaatteita lastenosastolta, tarvitsi aina mennä aikuistenosastolle ja en voinut valita hienoja vaatteita vaan piti ostaa niitä vaatteita jotka mahtui. Muistan tuon ajan kuin eilisen. Kun saavuin 18 v ikään, olin jo laihduttanut n. 7 kg, mutta harmitti kun kaverit sai baarissa aina seuraa ja itse olin vain siinä kyljessä, silloin päätin että haluan olla anorektikko ( siihen en päässyt, ONNEKSI ). Mutta aloin oksentelemaan, oksentelin kaiken minkä söin. Siihen jäi koukkuun, siihen tunteeseen kun olit tyhjentänyt kaiken. Sairastuin siis bulimiaan, koska halusin laihtua. Sitä jatkui useamman vuoden, välillä rankemmin ja välillä höllemmin. Onneksi joku kerta tajusin hakea apua. 

Minä 18-vuotissyntymäpäivänä
Nyt vasta pian 28-vuotiaana olen ymmärtänyt, alkaa syömään terveellisesti, ottanut lisäksi kuntosalin.  Voin herkutella, mutta en oksentele enää. Opituista tavoista olen oppinut pois. Olen nykyään onnellisempi kuin koskaan. Välillä kun katselee teini-iän kuvia, niin en edes tunnista itseäni.
Niistä on aikaa reilu 10 vuotta ja -20 kg. 

Minä joulukuussa 2017

Ulkonäköasiat ovat itselleni nykyään hyvin tärkeitä. Haluan huolehtia itsestäni, voida sitä kautta paremmin. Nauttia elämästä kropassani, käyn salilla itseäni varten ja huolehdin itsestäni itseäni varten, en ketään muuta varten. Koska en halua enää ikinä palata siihen mitä olen ollut!
On ihanaa mennä vaatekauppaan ostoksille kun jokainen vaate menee päälle ja eikä tarvitse hakea XL tai XXL vaan S/M kokoa. 

Oletko joskus itse ollut ylipainoinen?
Huolehditko ulkonäöstäsi?

10 kommenttia:

 1. Oon melkein aina ollut ylipainoinen, teini-ikäisenä en niin paljon kun nykyään. Nyt on kuitenkin pitkäkestoinen projekti menossa, ja oon tajunnut että syy siihen että haluan laihtua, ei ole se että vihaan itseäni, vaan se, että rakastan itseäni ja haluan elää kauan ja mahdollisimman terveenä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinulle sinun projektiisi! Asenteella pääsee pitkälle :)

   Poista
 2. Hienoa että olet tullut sinuiksi vartalosi kanssa. Minulle kehopositiiviselle paino ja ulkonäkö ei merkitse suuempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että voi olla niin kehopositiivinen :)

   Poista
 3. Enpä olisi uskonut sinun olleen aiemmin ylipainoinen. Hienoa, että sinulla on nyt terve suhtautuminen syömiseen, liikuntaan ja painoosi. Tärkeämpää on hyvä olo kuin vaa'an näyttämät lukemat. Minä en ole koskaan ollut ylipainoinen. Pituuttani olen hävennyt ja kyyristellyt itselleni huonon ryhdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia oli pitkään sellainen viha-rakkaussuhde ruokaan... mutta nykyään sitä voi nauttiakin ruoasta. Terveellinenkin voi olla herkullista.

   Oletko koittanut kuntosalia parantamaan ryhtiä? :)

   Poista
 4. Ihanan avoin postaus, peukku siitä!

  Itse olen BMI:n mukaan hieman ylipainoinen, mutta käytännössä olen jämäkkä ja lihaksikas treenaamani lajin takia (treenaan +/- 10 tuntia viikossa). Toki ehkä hieman ylimääräistäkin on, mutta hyvä fiilis ja hyvät elämäntavat on tärkeintä. Ja totta kai on niitä päiviä, kun peilistä kurkistaa "läskimörkö", mutta onneksi se on ohimenevää.

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ja kunnioitettava asenne! :)

   Jos treenaa niin BMI:tä on turha katsella!

   Poista
 5. Juuh vieläkin ylipainoinen mutta tämä vuosi on asialle tekemisen aikaa, nimimerkillä selkävaivat.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkävaivoja kanssa itsellänikin oli ja ne helpottaa kyllä kun saa lihaksia! :)

   Poista

Kommentit ovat elämän suola :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan